Lite onödig fakta, allt för att uppdatera bloggen...

Trodde ju att finskaläxan skulle ta fem gånger längre än vad den tog! Lyckliga Emma slapp tillbaka framför skärmen för en stund. Borde göra tyska läxan också, men det är det ingen panik på.

Förresten såg vi filmen Rare Exports idag, en finsk film. Filmen handlar om "den riktiga julbocken" som de gräver upp ur Korvatunturi. Faktiskt en mycket bra och sevärd film med tanke på att det är en finsk film.

Efter filmen diskuterade vi lite om den, och det kom på tal om att det inte finns en enda kvinna i fimen, vilket jag inte ens regaerade på förrän efter filmen när någon nämnde saken. Sedan lämnade det och störa mig lite varför utlänningarna ville gräva upp hela julbocken, så dum som han var. Och kanske lite också var huvudpersonens mamma var, att hon antingen var död eller annat blev klart, men inte vad som hänt.


 

You make me wanna say

Har en lång finska uppgift jag borde göra nu, skulle bara snabbt kolla facebook och uppdatera bloggen på datorn. Kanske spela lite. I finska borde jag göra ett helt studentprov minus hörförståelsen och uppsatsen. Kommer ta mig några timmar att göra. Dessutom borde jag göra tyskaläxan, beskriva någon i tyskaklassen så att restn kan gissa vem jag beskriver.

Sådär annars har jag varit och kört lite bil idag med pappa. Så nu har "bilskolan" äntligen börjat för mig eftersom det är mindre än tre månader kvar tills jag äntligen fyller aderton som jag har väntat på i all evighet. Att få göra saker jag inte fick tidigare. Resa, köra bil och festa en liten aning.

Dag 30 – I helgen

I helgen jobbar jag och så har vi Finlandsmästerskaps generalrepetitions uppvisning eller vad man ska kalla det. Där har ni min helg!