Tankar kring Tyskland

När jag tar mitt pick och pack och flyttar till Tyskland i mars, kommer jag möta en hel del nya utamningar. För det första, så har jag tänkt att jag ska blogga så gott som dagligen. Då allting är nytt för mig och det är en så liten del av mitt liv, vill jag komma ihåg allting och kunna blicka tillbaka på bloggen och veta vad jag sysslat med.
 
För det andra, så flyttar jag för första gången helt ensam. Till ett helt annat land. Det kommer bli otronligt spännande och antaligen lärorikt. Det är kanske det som kommer vara min största utmaning. Samtidigt tar jag ingen stress över det, eftersom jag vet att jag har vänner där!
 
 
För det trejde, så kommer jag inte jobba på ett halvt år. Detta känns väldigt främmande för mig. Jag har jobbat nonstop vid sidan om skola och studier samt alla lov sedan jag var sexton. I nästan sex år har jag alltså jobbat, och mitt i allt ska jag inte jobba alls? Så otroligt konstigt. Undrar om jag kommer ha tid för allt detdär jag känner att jag inte har tid med för tillfället, eller om jag hittar på nya ursäkter för att inte göra grejer. 
1

What's going on?

Haha, skäms lite över uppdateringen på bloggen. Janina ansåg igår att det var dags för mig att blogga igen, vilket jag håller med om. Men tiden känns väldigt begränsad. Har gjort en hel del under senaste tiden. Har mycket jobb och en hel lista med skoluppgifter (som bara växer och växer). Måste nog säga att det är jobbigt när alla kurser tar slut på samma gång, speciellt vid juletid. 
 
Dessutom borde jag börja packa ihop alla mina saker hemma, eftersom sagan i Pent House kommer ta slut i takt med detta år. Otroligt sorgligt att lämna denna lägenhet och allt vad det innebär, men samtidigt är det dags att blicka framåt. Jag drar till exempel iväg till Tyskland (med 90% säkerhet) för ungefär ett halvt år för att studera.
 
 
Jag kommer gråta floder när vi flyttar ut härifrån. Allting har sina positiva och negativa sidor, men det finns nog femtusen gånger mer positiva än negativa i mitt tycke. Det har varit otroligt härligt att lära känna människor på en så nära nivå. Man har kommit varandra så nära. Och jag älskar att vår lägenhet har stått för vänskap, kärlek och välkomnande. Människor som hänger här nästan 24/7, vänner och främlingar som spenderar en natt här och otaliga bruncher och middagar bland vänner. Det kommer jag sakna, för det är något jag tror att man inte kan återskapa när man bor ensam i en liten etta eller tvåa.
 
Jaja, nu ska jag så småningom traska iväg mot jobbet! Sedan har jag ledigt i två dagar, jobb på fredag och en helt ledig lördag och söndag. Hur lyxigt är inte det då?