VACATION

 
Nu har jag äntligen en veckas semester. Huuuur lyx är inte det? Ikväll ska jag packa väskan inför London, för jag åker på tisdag morgon. WHAT? Ibland känns det som att tiden går så otroligt långsamt men mitt i allt så är det bara två dagar kvar. 
 
Dock anser jag inte att resor är bästa sättet att "ha ledigt" på. För man kan ju inte direkt påstå att man har ledigt när man är på resa. Solsemestrar, evenuellt, men inte stadsresor. Man vill ju se så mycket som möjligt av staden och göra så mycket man bara hinner och bara anamma allt man har runtomkring sig. Så, därför tänker jag göra absolut ingenting idag och imorgon.
2

Dreaming away

Helgen gick förbi med långa kliv. Varför går helgen alltid så snabbt? Anyway, jag njöt till tusen. Efter jobbet plockade Sandra upp mig och vi körde norrut med destinaton Österö. En natt på Sonjas villa och Eurovision Song Contest stod på schemat. 
 
Jag hejade på Norges otroligt vackra låt, men till min besvikelse såg jag ganska så snabbt att det lär inte kamma hem vinsten i år. Så då hejade jag istället på Sverige, som tog hem vinsten. Ingen av oss hade någonsin tidigare varit så nervösa över poängutdelningen i ESC. 
 
 
Förövrigt har jag hittat en ny passion för Sims och spelat det en del under senaste veckan. Riktigt skönt faktiskt. Har förr alltid fuskat till mig allt jag velat ha, men tänkte att jag denna gång ska skapa en familj och spela helt och hållet utan fusk och försöka skapa en stor familj. Ni vet sådär så att simmar dör av ålder och barnbarns barn föds osv. 
1

Skärp er

Aktiebolag. Var ska jag liksom börja? Jag blir så otroligt ledsen över att företag i dagens läge inte längre sätter kunden som första prioritering, utan aktieägarna. Jag vet inte i vilken värld dessa människor lever som tror att företaget kommer gå bättre av att aktieägarna mår bra? Kommer företganen skaffa fler lojala kunder genom att tillfredsställa aktieägarna? Knappast. Det är kunden som lider på grund av detta, vilket många gånger resulterar i att man helt enkelt byter företag.
 
Det är väl en självklarhet att företag måste ta aktieägare i beaktande vid stora beslut och dylikt. Men orsaken till at aktieägare vill bestämma mycket är så att det ska trilla in fler slantar på konto. Man vil inte längre stöda en företagsverksamhet på grund av att man tycker det en bra företagsidé eller för att helt enkelt stöda något man tror på. Nu handlar det enbart om pengar och hur mycket pengar man kan få som aktieägare, och att se till att varje extra cent går som vinst åt aktieägarna.
 
Företag har inte startats för att tillfredsställa akteägare, utan i grund och botten för att betjäna kunder. Om företag skulle satsa lite mer på kunder skulle det bara skapa en win-win situation för alla. Kund, personal och aktieägare. Om företagen verkligen skulle sätta kunden på första plats och se till att kunderna mår bra och så att de väljer att komma tillbaka, skulle det bara resultera i framgång. Varför kan inte människor se detta? Varför måste pengar göra människor så otroligt blinda och dumdristiga?
 
Sedan undrar aktieägarna varför det går dåligt för företagen. Och man blickar aldrig framåt, bara ett kvartal åt gången. Man vågar aldrig tänka lite längre, tänka på framtiden. Tre år framåt? Fem år framåt? Tio år framåt? Man lever endast i nuet. Sluta. Sluta med det. Komihåg att det är kunderna i slutändan som gör det möjligt för personal att få lön och för aktieägarna att få sin dividend. Så tänk om och tänk rätt nu.
aktiebolag - aktieägare - företag