AUSTRIA PT 1

Äntligen har jag fått redigerat bilderna jag vill dela med mig av samt berätta om vår härliga weekend till München, Salzburg, Hallstatt och Bad Goisern. Planen var som sagt från början att besöka de nämnda platserna men även Wien. Wien struntade vi i denna gång, men vi var riktigt nöjda med det beslutet. Jag kommer oberoende besöka Wien någon gång i livet. 
 
Fredag klockan 11.00 satte vi oss förväntansfulla på Flixbus (Onnibus liknande bussbolag men som kör omkring i Europa) och stack iväg till München. Det var en cirka fyra timmars bussresa och gick hur bra som helst.
 
 
Väl framme i München sökte vi upp vår lägenhet/rum som vi hyrt via AirBnB. Själva värden var inte där man hans supertrevliga irländska kompis tog hand om oss istället. Rekommenderade även oss att gå till Burger House för att äta, vilket vi gjorde. Vädret var otroligt trist så vi bestämde oss för att ta en ytterst kort rundvandring i München och istället dra till vårt boende och sova en ordentlig nattssömn istället. 
 

marienplatz

 
Lördag morgon satte vi oss på en två timmars bussresa till Salzburg. Märkte att man närmade sig Österrike när berg sakta men säkert började visa sig. Spenderade ungefär fyra eller fem timmar i Salzburg, vandrandes omkring i staden. Mysig stad. Lyckades i misstag hitta de flesta turistattraktionerna, bland annat Mozarts födelsehus (kan man säga så på svenska?).
 
bilder från bussen münchen-salzburg
 
 
Salzburg kryllade dock av stora flockar turister, mest spanjorer och asiater. Det var nästan otrevligt hur mycket det fanns av dem och hur mycket de var i vägen för alla andra eftersom de gick omkring i stora grupper.
 
älskar hur man ser slottet uppe på berget och fina berg i bakgrunden
 

gamla staden kryllade av smågator med massvis av skyltar


påskpynt man såg lite här och där

 
Efter att vi spenderat en del tid i Salzburg tyckte vi det var dags att dra vidare eftersom vi inte hade mycket tid att spendera vid varje ställe (här hade vi ännu inte bestämt oss för att inte åka till Wien). Vi sökte upp en buss som tog oss till Bad Ischl eftersom vi där var tvungna att byta buss för att komma till Bad Goisern.
 
Vi skulle spendera natten vid Bad Goisern vid ett gästhus, men märkte sedan ganska snabbt att Hallstatt endast ligger cirka 15 km från Bad Goisern, så planerna ändrades och vi tog bussen raka vägen till Hallstatt från Bad Ischl istället.
 
resten av bilderna är tagna från bussen mellan salzburg och hallstatt


Såhär såg det mestadels ut. Vi satt vid varsitt fönster med flera kameror var för att utsikten var alldeles otrolig. En hade GoPron och en annan hade systemkameran och ibland fotade vi med telefonerna. Att sitta i buss så mycket som vi gjort under hela resan har verkligen inte gjort något eftersom vyerna har varit så sjukt vackra.

 
Bad Goisern - Hallstatt - München - Salzburg - resa - tyskland - weekend resa - Österrike
1
TIDSTJUVEN

Woooow! Mäktigt :D

Svar: Vänta bara tills jag lägger upp nästa del ;)
emma