Back in Finland

 
Sista veckorna i Heilbronn orkade jag inte tänka mycket på att blogga eller liknande, samt veckan framöver vill jag lägga ner mera tid på vänner och familj. Har dock ännu massor av bilder att lägga upp, en video att redigera, inlägg att skriva och allt annat krafs. Men jag lever! Även om bloggen varit aningen död på sistone.

ROADTRIP PT V

Väldigt sent på torsdag kväll kom vi till Ariannas hemstad (Bassano del Grappa), eftersom vi skulle sova hos henne och hennes familj. Så otroligt snällt av dem att låta oss sova där två nätter. Dessutom hade de tillrätt en hel middag för oss allihopa (!!!) på kvällen när vi kom (efter klockan tolv) med massvis med olika köttsorter, franskisar och andra tilläggsgrejer. Alldeles underbar familj! Konstaterade att vi i Finland har mycket att lära oss av andra kulturer.

 
På fredag morgon vaknade vi alldeles utvilade efter att fått sova inomhus efter ungefär fem nätter i tält. Arianna träffade familj och vänner medan vi andra körde iväg till Gardasjön.
 
 
När vi återvände till Bassano del Grappa skulle vi på pizza night till Ariannas uncle. Jag tycker alltid det är så otroligt spännande att träffa vänners familj och släkt. Dessutom, bilden ovanför är från Ariannas uncle bakgård (hur fint??).
 


Traskade sedan omkring i staden på kvällen och konstasterade att staden verkligen lever på natten. Alla barer/pubar och ställen som var öppna sent var proppfulla och människor stod utanför och socialiserade sig. Alldeles underbart!

 
Jag blev verkligen kär i Italien.
bassano del grappa - garda - gardasjön - italien - resa - utbyte

ROADTRIP PT IV

Sista dagen i Kroatien körde vi till Plitvice National Park för at vandra omkring bland vattenfallen. En alldeles otrolig och underbar nationalpark och jag vill definitivt åka dit igen, eftersom de största vattenfallen var stängda på grund av "översvämmning" av alla regniga dagar. Vår vandring var den kortaste, men var ändå cirka fem kilometer. Nästa gång vill jag traska omkring i den nästlängsta eller längsta leden.
 
Efter ett par timmars vandrande så körde vi vidate till Italien.

vattnet var så otroligt klart!
 
kolla in den gröna ödlan!
 
 
kroatien - national park - nationalpark - plitvice - resa - vattenfall
2