Prague part I

Första delen av bilderna från Prag kommer nu! Prag är verkligen en av de vackraste städerna jag någonsin besökt, om inte den vackraste. Var aningen orolig över att jag skulle bli besviken på grund av allas åsikter om staden (att den var otroligt vacker). Försökte hålla mina egna förväntningar i styr så att man inte blir besviken. Men man kan verkligen inte bli besviken, eftrersom hela staden är otroligt vacker. Det vill säga om man gillar gamla byggnader.
 
 
Vi kom till Prag på torsdag kväll, utforskade området relativt nära vår lägenhet. Vi var tretton stycken som packade väskorna och drog iväg på en weekend-resa. Vi bestämde oss för att gå omrking lite samt för att söka en restaurang. Hittade en underbar Irish pub med god mat till ett bra pris. Satt mer eller mindre där resten av kvällen och fortsatte sedan hem för att vila upp oss inför fredagen.
 
 
Fredagen hade vi alldeles underbart väder och vi bestämde oss för att gå upp för berget för att bland annat besöka slottet och för att njuta av den alldeles underbara utsikten över alla röda tak som täcker gamla stan.
 
 
Fortsatte sedan ner till floden och hittade en liten "strand" precis bredvid Charles bridge med en underbar utsikt. Tog en och annan bild här, eftersom att stället var alldeles magiskt. Lyckades till och med ta resans enda gruppbild här med alla som deltog.
 
 
Nani klättrade upp i ett träd och när han skulle komma ner på ett coolt sätt (det vill säga upp och ner) resulterade i en känslosam situation. Hans keps flög nämligen i floden. Dock hann den räddas före den flöt iväg, men den var för blöt för att få pryda huvudet för resten av dagen.
 
 
Detta är en traditionell "kaka" i Tjeckien som kallas trdelnik. Kan ätas som så eller fyllas med till exempel glass, nutella eller frukter och bär. Smakar lite som bullar men ändå inte riktigt. Något jag rekommenderar alla att smaka på ifall man har möjligheten.
 
 
europa - prag - prague - resa - resor - weekend resa - weekend trip
2
Inez

Så härliga bilder! :) Ser riktigt vackert ut!

Svar: Tack ska du ha! :)
emma

Danielas Dagbok

ser sååå härligt ut!

Svar: alltså de va så underbart! mera bilder kommer imorgon ;)
emma