Tuesday fog

Öppnade ögonen igår (och idag) till ett något dimmigt Vasa. Dimma medför en väldigt stark höstkänsla och jag kan tycka det är ganska så mysigt. Lite som när det regnar och man helst skulle sitta under ett plåttak och lyssna på regnet medan man läser en bra bok.
 
Förr var jag verkligen ingen morgonmänniska (och det har inte ändrat allt för mycket). Det som har ändrat är att jag uppskattar att stiga upp tidigt, i och med att man känner att man inte slösar bort hela dagen.Och under en längre tid har det varit mycket lättare än normalt att stiga upp tidigt. Men nu när det börjar gå mot mörkare tider, blir det allt tyngre att slå upp ögonen,
 
 
Igår åkte jag med pappa och Noa till ishallen för att kolla på match. Sport vann knappt med 2-1 mot SaiPa. Hur typiskt att SaiPa gjorde 1-1 målet med under en minut speltid kvar av hela matchen. Helt okej match, inget att hänga i julgranen (men jag har också sett värre). Det var första matchen någonsin för Noa och han tyckte att "när jag blir stor ska jag bli hockeyspelare" och "då kan ni komma och titta". Vännen ♥
 
 
1

Helsinki business

Gissa vem som var lycklig över att få flyga ner till Helsingfor igår för att delta i ett möte. Kände mig passligt vuxen när jag satt i kavaj vid flygältet en tidig torsdag morgon med datorväskan bredvid mig, redo för ett möte vid våra headquarters.
 
 
När jag landade i hufvudstaden sökte jag mig genast in till stan och mötte upp Märta för en mysig lunch vid Kiila. Mer än utmärkt sällskap hade jag på lunchen med andra ord. Dessutom var det härligt att se henne, eftersom jag knappt kan minnas senast vi setts.
 
 
Efter en maffig lunch traskade jag iväg till kontoret. Roligt att se både var och hur alla jobbar där. Finfina och nya utrymmen. Mötet jag åkte ner för gick galant, det var roligt att få träffa människor face-to-face som man inte träffat tidigare, annat än via Skype-samtal.
 
 
Det hann nästan bli bråttom, eftersom mötet drog ut. Skulle säkert kunnat sitta ännu minst en timme till, men jag var tvungen att åka tillbaka till Vasa. En dag med två flyg inom tolv timmar, inte illa hörni. Inget mig emot eftersom jag verkligen älskar att flyga. För vem mår inte bra av att ha en så drömmig vy, som på bilden nedan, när man tittar ut genom fönstret.
 
 

Billy Elliot

Igår tog jag mamma på musikalen Billy Elliot som spelades vid Vasas stadsteater. Och herre min tid vilken föreställning! En enastående musikal som jag verkligen rekommenderar alla att se. Det är dans, sång, glamour och smuts. Många goda skratt, långa rysningar och till och med någon fälld tår. Här kan ni läsa Yles recension, och här hittar ni info om musikalen.