Italian dinner night

Under senaste tiden har jag varit lite mer intresserad av matlagning och haft lust att testa nya maträtter och nya recept. Så när helgen närmar sig, stiger ivern sakta men säkert. I går hade jag lust att tillreda en trerätters middag, italiano style. 🇮🇹 
 
 
Till förrätt blev det pizza cacio e pepe med lite lufttorkad skinka, enligt detta recept. Sååå otroligt gott. Parmesan, pecorino och ricotta - gott. 
 
 
Till varmrätt blev det risotto med svamp och mascarpone, serverat med sparris. Använde detta recept för risotton. Supergott, och min första risotto någonsin.
 

Det är över 10 år sedan jag senast tillrätt glass hemma, så efterrätten fick bli en hemgjord vanilj gelato. Receptet jag använde var detta, med skillnaden att jag hade i en vaniljstång från början så mjölken fick en ordentlig smak av vanilj. Det finns inget som slår hemgjord glass. 
 
Man bör dock vara medveten om att det tar över 12 timmar att göra glass utan glassmaskin. Vaniljsåsen ska vila i kylskåpet i minst 4 timmar och när du väl kommit så långt att du får lägga in glassen i frysen ska den röras om med 30 minuters mellanrum  i 3-4 timmar. Plus, efter det ska vila några timmar till i frysen.
 
Oberoende, värt det nu som då!
dinner - efterrätt - gelato - italien - italy - mat - middag - pizza - recept - risotto