När är man vuxen?

Låt mig lista saker som bidrar till att vuxenpoängen trillar in på vuxenkontot.
 
Att glädjas över nya städredskap. En härlig, ren och ny disksvamp eller en fräsch ny trasa. När du känner dig lycklig över det så vet du att det ramlar in lite poäng i din vuxenkassa.
 
Att kolla mejlen dagligen. För det kan komma in viktiga mejl, mejl du måste svara på eller så kanske du är tvungen att mejla andra människor. Hör ni kirret i kassan?
 
Att söka heltidsjobb. Studiedagarna är förbi och det är dags att ta steget närmare vuxenlivet. Hejdå sitzar, party-mitt-i-veckan-dagar och studiecirklar och välkommen 40 timmar jobb i veckan. Ojojoj, här får du även en guldstjärna!
 
 
Att ha ost- och vinkvällar med vänner. I ungdomens strålande dagar var det chips och dipp med någon öl )eller kanske du till och med drack en Kultalonkero). Ut med det gamla och in med det nya, nu är det ost- och vinkvällar som gäller.
 
Att önska sig praktiska saker/ingenting till present. Må det vara jul, födelsedag eller namnsdag. Du har insett att du hellre önskar dig saker du behöver och har nytta av som toalettpapper eller en dammsugare.
 
Att själv ringa alla viktiga samtal. Man ville ju aldrig riktigt ringa de där jobbiga samtalen till t.ex. läkaren eller hälsovårdaren. Men vuxenpoängen trillar in när man börjar sköta om dessa jobbiga samtal själv.
 
 
Att betala sin egen telefonräkning. Något som jag förstått att för de flesta unga vuxna är den räkning som föräldrarna betalar längst? För mig var det en slags frigörelse när jag fyllde 18 år och flyttade över telefonräkningen i eget namn och började betala den själv. Så. Vuxen.
 
Att ha månatliga och fasta utgifter. Hyra, telefonräkning, el, Spotify, Netflix och dylika utgifter. När det kommer den där räkningen varje månad, då känner man sig vuxen.
 
 
När känner du dig vuxen?