Cold Brew Coffee

Att avnjuta en kallbryggd kaffe är kanske bland det bästa som finns. Helst med lite vispad grädde. Provade nyligen själv göra en cold brew och det blev huuur gott som helst. Det enda som är synd med kallbryggt kaffe, är att det tar så himla länge. Ett dygn närmare bestämt. 
 
 
Jag använde mig av Löfbergs malet kaffe, roast level 3. För att tillreda denna lyxdryck använder du ett 1:5 förhållande, d.v.s. om du vill ha ett liter kaffe så tar du 2 deciliter kaffe och 1 liter vatten. Mät upp så mycket du vill ha, blanda allt i en burk/skål med lock och ställ i kylskåpet. Låt stå i 18-24 timmar.
 
När kaffet stått i 24 timmar, är det dags att filtrera det. Först silar du kaffet en gång, för att bli av med allt det grovmalda kaffet. Efter det filtrerar du kaffet genom ett kaffefilter för att bli av med allt smått. Sedan är kaffet klart att avnjutas. Bör påminnas att detta är mer av ett kaffekoncentrat, så löns att blanda ut med kallt vatten eller mjölk (om man inte gillar väldigt starkt kaffe). Förvara i kylskåp och njut.