Tankar & Fäboda

För några år sedan gjorde vi en härlig roadtrip med Janina och hade öppen destination. Det är något speciellt med att sitta tillsammans i en bild och bara umgås, eftersom det är allt man kan göra medan man kör. Och att få vråla med i musiken som dunkar ur högtalarna såklart.
 
En vacker (må hända en av de två vackraste denna sommar) lördag bilade vi norrut mot Karleby. Denna gång var inte destinationen öppen, men lika glada var vi för det eftersom huvuddestinationen denna gång var en fyr. Med nio minuters marginal hann vi till hamnen, helt säkra på att vi inte skulle hinna. Med dessa nio minuter packade Janina om våra väskor och jag sprang till biljettluckan för att köpa biljetter till båten som skulle ta oss ut till ön Tankar (hur fint namn på en ö?).
 
 
Efter en och en halvtimme på båten med en bok i handen och solen i ansiktet var vi äntligen framme. Vi traskade sakta kring ön för att inspektera den söta fyren. Stannade flera gånger för att fota runt omkring oss, men mest för att fota varandra med fyren i bakgrunden (hehe).
 
Efter att vi traskat runt ön, köpte vi varsin dryck vid den lilla restaurengen som fanns där och gick sedan ut till klipporna för att lapa sol och njuta av sommardagen. En kall bärs, sallad och en croissant fick bli lunch för mig.
 
 
En timme satt vi på båten tillabka och frös ihjäl, efterosm båda hade packat med sig sommarkläder. Kall vind och halvskugga var inte att föredra när man är ute till havs iklädd endast en klänning eller shorts. När vi hade en dryg halvtimme kvar fick Janina en snilleblixt. Båten var så gott som tom ute på däcket, eftersom alla andra kloka människor gått ner under däck till restaurangen för att värma sig. Jaja, en halvtimme fick vi i varje fall njuta av värme före vi kom tillbaka till Karleby.
 
Med hungriga magar körde vi iväg till Jakobstad för att få äta på Friends & Brgrs. Halloumiburgare med tzatsiki föll valet på för både mig och Janina, och huuur gott var inte det då? Aiolin är också ett måste varje gång jag besöker stället.
 
 
Och återigen kan man konstatera att världen är så otroligt liten. Vid restaurangen stötte vi på två klasskompisar, som också alltså bor i Vasa men som också råkade vara i Jakobstad just där och då. Vilket sammanträffande! Kul att pratas vid när man inte ses så ofta.
 
Vår lilla roadtirp var inte slut ännu. Vi bestämde oss för att köra ut till Fäboda, för att njuta av kvällssolen vid klipporna. Ett väldigt mysigt avslut på vår underbar roadtrip.
 
 
psst, har igen stulit en del bilder av janina (hehe)