Dumle Cupcakes with Whipped Cream Cheese frosting
Ingredienser:
- 100 g smält smör
- 3 st ägg
- 3½ dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 burk gräddfil
- 1 påse Dumlegodisar
Frosting:
- 200 g Philadelphiaost
- 50 g rumstempererat smör
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Börja med att smälta smöret och skära muffinsarna i två delar (valfritt). Vispa ägg och socker pösigt. Häll i det svalnade smälta smöret och gräddfilen, vispa. Rör ner mjölet, vaniljsockret och bakpulvret. Sätt ugnen på 175°C. Fyll muffinsformarna med 2/3 av smet. Tryck inte ner Dumlegodisarna på botten, placera godisarna (antingen en hel eller två halvor, jag föredrar halvor) på smeten och tryck endast lätt ner godisarna. In i ugnen, mellan 15-20 minuter.
Börja med att vispa smöret och Philadelphiaosten, tills det blir ordentligt blandade. Vispa sedan med florsockret och vaniljsockret. Vispa grädden i en annan skål. Rör sedan ner vispgrädden i den andra skålen. Rör och blanda om ordentligt.
Åh ser himmelskt ut!