Dumle Cupcakes with Whipped Cream Cheese frosting

 
Ingredienser:
  • 100 g smält smör
  • 3 st ägg
  • 3½ dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 burk gräddfil
  • 1 påse Dumlegodisar

Frosting:
  • 200 g Philadelphiaost
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
 
Börja med att smälta smöret och skära muffinsarna i två delar (valfritt). Vispa ägg och socker pösigt. Häll i det svalnade smälta smöret och gräddfilen, vispa. Rör ner mjölet, vaniljsockret och bakpulvret. Sätt ugnen på 175°C. Fyll muffinsformarna med 2/3 av smet. Tryck inte ner Dumlegodisarna på botten, placera godisarna (antingen en hel eller två halvor, jag föredrar halvor) på smeten och tryck endast lätt ner godisarna. In i ugnen, mellan 15-20 minuter.

Börja med att vispa smöret och Philadelphiaosten, tills det blir ordentligt blandade. Vispa sedan med florsockret och vaniljsockret. Vispa grädden i en annan skål. Rör sedan ner vispgrädden i den andra skålen. Rör och blanda om ordentligt. 
2
Sarah

Åh ser himmelskt ut!

daniela

alltså ja sku så vila testa baka allt som du lägger upp här men ja e så jävla dåli på att baka så ja vet att de int sku bli ti nå :D du får gärna skicka smakprov på posten elä nå

Svar: hahaha, men sötis :D nästa gång du kommer ti vasa kan vi samla ett litet gäng å ha en cupakekväll? ;) vad sägs om det? :D
emma